顶部
2014年11月24日 星期一
第A34版:南京城事·家常    
       
版面导航

第A01版

第A02版

第A03版

第A04版

第A05版

第A06版

第A08版

第A09版

第A10版

第A15版

第A16版

第A17版

第A19版

第A20版

第A21版

第A22版

第A23版

第A24版

第A25版

第A26版

第A33版

第A34版

第A35版

第A36版

第A37版

第A38版

第A39版

第A40版
2014年11月24日 星期一
Why are through, rough and through all pronounced differently

    English is comprised of several languages. In fact, about 30% of English is taken from French, 30% from Latin and another 25% from various Germanic languages (in Europe). In total, that accounts for about 85% of the English language! By adopting many languages, English has also adopted various grammatical rules from these native languages. This is why English has so many contradictory pronunciations. For example, how do you pronounce through, rough and thorough?

    ——Heather Pfeiffer

    为什么through,rough,以及thorough的发音不同

    英语由几种不同的语言演变而来。事实上,超过百分之三十的英语词汇是由法语演变而来,百分之三十来自拉丁语,还有百分之二十五来自(欧洲)各种日耳曼语。总而言之,这些词汇在英语中占有百分之八十五的比例!在使用这些词汇的过程中,英语也沿用他们原始语言中的各种语法规则。这是为什么英语中会有许多发音容易混淆的单词。例如,这几个单词,through, rough and thorough你是如何发音的呢?

底部
© 版权所有 扬子晚报 合作伙伴:方正爱读爱看网
扬子晚报